Новини

Останні новини клініки

wp2f072694_06.png

Декабрь 16, 2019 News

Дорогі колеги!
Раді анонсувати Вам нову програму тренінгів Олени Петрівни Манжури на перше півріччя 2020 року. Плануються різні міста та більше практичних кейсів. Сертифікат 10 балів.

Ознайомтесь з графіком:
Дніпро 22.02.20
Харків 28.03.20
Запоріжжя 04.04.20
Одеса 25.04.20
Київ 13.06.20

До зустрічі у 2020 році!

Здоров’я з любов’ю, Ваша МедЛена❤️


Dizajn-bez-nazvi-77-1200x675.png

Ноябрь 23, 2019 News

Шановні друзі!
Всі ми знаємо, як куріння впливає на здоров’я людини, але ніколи не здогадувалися, як воно шкідливо впливає на #жіноче_здоровя.
Сьогодні хочемо продовжити тему #дисплазія_шийки_матки та фактори, які спричиняють виникненню цього захворювання.
За даними останніх дослідженнь та конференцій всесвітніх онкогінекологів світу виялено та доведено, що #шкідливі_звички , зокрема куріння, перша причина швидкого прогресування даного захворювання.
Якщо Ви хочете бути не тільки красивими, а ще й здоровими, ознайомтесь із цією статтєю.

Дисплазія – це оборотний патологічний процес, що розвивається в епітелії шийки матки, який, за відсутності відповідного лікування, може перейти в рак шийки матки. Перехід дисплазії шийки матки в онкологічний процес займає роки, а то й десятки років. Однак при ранньому зверненні до лікаря, своєчасному діагностуванні і лікуванні настає відновлення слизової. В першу чергу – це високоонкогенні штами вірусу папіломи людини (ВПЛ, штами 16 і 18). Цей вірус виявляється у 95-98% жінок з дисплазиями шийки матки, і, за сучасними уявленнями сучасних вчених, є пусковим фактором у розвитку цієї патології. Тривале існування вірусу в організмі жінки (понад 1 року) і розвиток дисплазії шийки матки характерні для поєднання ВПЛ-інфекції з такими обтяжливими факторами, як: імунодефіцитний стан – недостатня активність імунної системи внаслідок хронічних інфекційних і неінфекційних захворювань, неправильного харчування, стресів, використання лікарських препаратів, що пригнічують імунітет; хронічні інфекційно-запальні процеси в органах статевої системи (хламідії, мікоплазми, тріхоманді і т.д.); куріння (доведено 4-х кратне збільшення ризику розвитку дисплазії шийки матки, як при активному, так і при пасивному курінні). До первинної профілактики відносять – зменшення негативного впливу зовнішніх і внутрішніх канцерогенних факторів, перехід до збалансованого харчування, здорового способу життя, підвищення стійкості організму до шкідливих факторів, і, звичайно ж, вакцинація. Вакцинація проти вірусу папіломи людини – це шлях цивілізованих країн.

Здоров’я з любов’ю, Ваша МедЛена❤️


Dizajn-bez-nazvi-64-1200x628.png

Сентябрь 19, 2019 News

Друзі, ми раді Вам повідомити про відновлення записів на сеанси масажів!!!

Пропонуємо Вам відвідати такі види масажів:

  • масаж спини
  • загальний масаж
  • антицилюлінтий масаж (корекція фігури)

Записатися Ви можете з 10:00 до 14:00.

Попередній запис за телефонами:
(066)058-03-64,
(098)480-42-16,
(044)229-57-59,
(094)829-57-59.

 



Сентябрь 7, 2019 News

Друзі, надаємо честь Вам дізнатися більше для себе що таке онкологія!

Ділимося з Вами цим інтерв’ю з намиш лікарем-онкогінеколом Манжурою Оленою Петрівною!

Переходьте за посиланням ➡ https://m.youtube.com/watch?v=QnSlIislnoM

З любов’ю, Ваша МедЛена❤️



Август 21, 2019 News

Рак молочної залози є найбільш поширеним видом раку серед жінок усього світу. На ранніх стадіях рак грудейможе не викликати болю чи інших симптомів. Водночас, виявлення цього виду раку саме на ранній стадії є запорукою успішного лікування.

Кожна жінка після 20 років має 1 раз на місяць (на 10-12 день менструального циклу) проводити самоогляди, а також 1 раз на рік проходити огляд у мамолога.

Терміново зверніться до мамолога (онколога), якщо виявили:

  • ущільнення або новоутворення у грудях;
  • деформації форми та/або контурів грудей;
  • втягнення шкіри грудей;
  • кров’янисті виділення з соска, ерозії та виразки на соску;
  • збільшення підпахвових та/або надключичних лімфатичних вузлів.

Основні методи діагностики раку молочної залози:

  • огляд хірурга онколога;
  • УЗД молочних залоз та регіонарних лімфатичних вузлів (для жінок до 40 років);
  • мамографія (для жінок після 40 років);
  • мамодуктоендоскопія (при патологічних виділеннях з соска).

У випадку виявлення новоутворення проводять біопсію (токноголкову або трепано-біопсію).

Якщо є докази пухлинного процесу призначають обов’язкові (рентгенографія легень, УЗД черевної порожнин) або додаткові (комп’ютерна томографія, магніторезонансна томографія, радіоізотопне дослідження тощо) методи обстеження.

Для подальшого планування лікування виконують лабораторні дослідження (загальний аналіз крові, сечі, група крові тощо).

Перевірити себе, ви можете в нашій клініці та проконсультуватися у лікаря-мамолога Катеринича Олександра Олександровича.
Попередній запис за телефонами:
(066)058-03-64,
(098)480-42-16,
(044)229-57-59,
(094)829-57-59
 
#мамолог #рак_молочних_залоз #МедЛена #онкологія #мамографія


Август 17, 2019 News

Є безліч усталених міфів у медицині, які «культивуються» пацієнтами та лікарями. Один із них — про шкоду конізації для шийки матки, про неможливість завагітніти й народити після такої операції. Конізація може бути різною.
Обсяг видалених тканин за різних діагнозів, різних локалізацій і розмірів дисплазії може дуже сильно варіювати.
Також велике значення має початковий розмір шийки матки. Конізація шийки матки належить до ексцизійних методів лікування, тобто таких, що передбачають вирізання тканин шийки матки. Під час проведення конізації лікар вирізає частину шийки матки у формі конуса. Залежно від ступеня тяжкості дисплазії, розмірів і локалізації патологічної ділянки, форми та розмірів шийки матки обсяг видалених тканин, як в абсолютному вимірі, так і щодо шийки матки, може дуже варіювати.
Весь видалений матеріал гістологічно досліджується. Операція конізації шийки матки має два важливі завдання — лікувальне та діагностичне. Гістологічне дослідження матеріалу конуса дуже важливе для встановлення остаточного діагнозу.
Конізація шийки матки проводиться, зазвичай, за допомогою електрохірургічного (діатермічного) апарата. Різновидом апарата діатермії є апарат радіохвильової хірургії. Сьогодні операцію конізації шийки матки виконуємо під загальним внутрішньовенним наркозом в амбулаторних умовах.
Під час процедури пацієнтка перебуває під моніторингом лікаря-анестезіолога з контролем артеріального тиску, електрокардіограми та пульсу. Ранній післяопераційний період проводить у палаті короткострокового перебування під контролем медичної сестри.
Необхідні загальноклінічні дослідження для операції конізації шийки матки під внутрішньовенним наркозом: загальний аналіз крові, обстеження на гепатит В (HbsAg), гепатит С (anti-HCV), сифіліс (RW або TPHA), антитіла до ВІЛ (HIV), група крові та резус-фактор. Також потрібна електрокардіограма (ЕКГ) з розшифруванням. Лікаря необхідно завчасно попередити про будь-які хронічні, системні або інфекційні захворювання, захворювання серцево-судинної та дихальної систем, про алергічні реакції на медикаменти, ускладнення під час попередніх наркозів, порушення здатності крові зсідатися.
Больових відчуттів, зазвичай, у цей час не спостерігається, і надалі знеболювання не потрібне. Деякі пацієнтки можуть відчувати «потягування», «ниття», як на початку менструації. Ці відчуття зникають через 1,5–2 години.
Перебіг післяопераційного періоду має свої особливості. Пацієнтка має дотримуватися певних правил поведінки для профілактики післяопераційних ускладнень.
Перший контрольний огляд здійснюється не раніше ніж через шість тижнів після операції. Перше контрольне цитологічне дослідження проводиться не раніше ніж через три місяці після операції​.

Більш детальну інформацію ви зможете отримати зателефонувавши нам:
(066)058-03-64,
(098)480-42-16,
(044)229-57-59,
(094)829-57-59.

#конізація_шийки_матки #ексцизія_шийки_матки #онкологія#дисплазія_шийки_матки #внутрішньовенний_наркоз #конус#конізація #лікар_анестезіолог #гінекологія


Untitled-design-4.png

Май 23, 2019 News
Увага!
Шановні відвідувачі клініки “МедЛена”, повідомляємо, що наразі вже маємо в наявності вакцину від ВПЛ (вірусу папіломи людини) “Церварікс”!
 
Записатися на вакцинацію або ж отримати додаткову інформацію Ви зможете зателефонувавши нам:
 
(066)058-03-64,
(098)480-42-16,
(044)229-57-59,
(094)829-57-59.
 
Здоров’я з любов’ю, Ваша МедЛена❤️
 
#ВПЛ #вакцинація_проти_ВПЛ #вакцинація #Церварікс #вакцина_Церварікс #вакцина_проти_ВПЛ #попередження_раку

ZPPP.jpg

Апрель 9, 2019 News

Если у вас был незащищенный секс, если вы обнаружили на теле какие-либо высыпания, если на половых органах или на коже в любом месте обнаружились «незнакомцы» (прыщи, волдыри, сыпь), если появился зуд (особенно в половых органах) – у вас нет шанса «проскочить». Есть шанс вовремя захватить болезнь.

Какие заболевания относятся к ЗППП?

К ЗППП, кроме всем известных сифилиса, гонореи и хламидиоза, относятся:

1) СПИД,

2) оба вида гепатита (В и С),

3) трихомониаз,

4) уреаплазмоз,

5) микоплазмоз,

6) папилломавирус,

7) контагиозный моллюск и ряд других, реже встречающихся заболеваний (всего половых инфекций порядка насчитывается около 20).

Именно эти заболевания передаются преимущественно половым путем, хотя в сознании большинства к ЗППП относятся только венерические заболевания – «постыдные заболевания». И именно поэтому они вдвойне опасны.

Если о первых трех заболеваниях более или менее информировано большинство населения, то в отношении всех остальных, наблюдается либо полное незнание, либо полузнание, которое опаснее незнания.

Впрочем, говорить о достаточной информированности применительно к тому же сифилису, было бы преувеличением. По данным обязательных медосмотров населения, часто выявляются больные, имеющие сифилитическую сыпь (т.е. запущенный сифилис).

Бессимптомность протекания сифилиса вообще особая тема. Такие явные симптомы, как сыпь, многие пропускают, потому, что не связывают ее появление с развивающимся заболеванием, тем более, что эта сыпь проходит сама безо всякого лечения, знаменуя собой переход к следующей стадии сифилиса.

Даже шанкр – стопроцентное подтверждение сифилиса – многие называют «просто волдырем» и пропускают без внимания даже эту стадию – ведь шанкр действительно тоже не болит.

#сифилис #ЗППП иагностика_половых_инфекций #консультация_гинеколога #трихомониаз #ВПЧ #хламидиоз


47574292_759482587739596_3987275611281293312_n-1.png

Декабрь 8, 2018 News
Лапароскопия – это современный метод хирургии, в котором операции на внутренних органах проводят через небольшие разрезы (0.5-1.5 см). Этот метод помогает проводить операции на органах брюшной полости и малого таза. Во время операции делают 1-3 надреза через которые вводят лапароскоп и вспомогательные инструменты (манипулятор) , при этом брюшную полость наполняют нагретым углекислым газом чтобы поднять брюшную стенку, это улучшает обзор и дает дополнительное пространство для дальнейших манипуляций.
Впервые о лапароскопии заговорили в начале ХХ века. В 1901 году русский акушер-гинеколог Дмитрий Оскарович Отт провел осмотр внутренних органов через разрез во влагалище. В 1902 – немецкий хирург Георг Келлинг провел осмотр внутренних органов без широкого сечения в опытах на собаке. Но техника того времени позволяла только осмотреть внутренние органы. Основателем современной лапороскопии принято считать хирургическую школу из немецкого города Киля, которой руководил известный гинеколог Курт Земм в 60-е годы ХХ века, он заменил 78% всех открытых операций в гинекологии на лапароскопию.
В наше время метод лапароскопии усовершенствован и имеет ряд преимуществ перед лапаротомией, а именно:
1. Несколько небольших, практически незаметных шрамов после операции;
2. Незначительные болезненные ощущения после операции, что позволяет значительно уменьшить дозу обезболивающих препаратов;
3. Быстрое восстановление после операции;
4. Меньшее количество возможных осложнений, чем при лапаротомии.
 
Новым этапом развития лапароскопической хирургии является использование специализированных роботов, наиболее известным среди которых является «daVinci». Этот робот снабжен микроинструментами, гораздо меньше стандартных лапароскопичесих инструментов, а также миниатюрной видеокамерой, воспроизводящей цветное, трехмерное изображение операции в режиме реального времени. Движения хирурга переносятся роботом в плавные движения микроинструментов, способных двигаться во всех направлениях. С их помощью операция совершается намного точнее, сохраняя неповреждёнными самые тонкие сплетения нервов и кровеносных сосудов.
Несмотря на широкие возможности лапароскопической хирургии, существуют и противопоказания. К факторам риска относятся:
• Ожирение;
• Возраст;
• Предыдущие операции на органах брюшной полости и малого таза;
• Сердечно-сосудистые заболевания;
• Заболевания легких.
Только лечащий врач может решать какой из методов вмешательства будет наиболее эффективен.